5/18/2009

[review] Star Trek - fascinating!

Star Trek е една от най-завладяващите Интернет пространството дума напоследък и след като днес гледах филма, мога да кажа че вече знам защо е така.

Ще се опитам максимално на кратко да разкажа какво видях и защо толкова много ми хареса всичко.

Първо изпълнението беше страхотно. Специални ефекти, музика, актьорска игра, историята, обратите, кулминацията. Ако трябва да дефинирам едно завръщане по някакъв начин, то това е. И колкото и странно да изглежда на хора, които все още не са го гледали, това че е възможно филм и изобщо франчайз с толкова дълга история все още да издава нови и хубави филми, то определено си запазете 2 часа, отидете на кино и разберете от първа ръка.

Новият Спок е пич, научната фантастика си присъстваше както и онзи страхотен мирис на физика, математика, философия и психология, който го има във всеки един епизод.

Казах, че ще бъда кратък. Това е филм, който си заслужава да се гледа на голям екран, само заради изживяването на космическите битки и онова всепоглъщащо чувство, когато става въпрос за научна фантастика, което кара въображението да работи, да мечтаеш и издуваш границите на възможното. Това е! Live long and prosper!

снимка: deviantart

3 comments:

 1. Прекалено си кратък, хехе, но донякъде се радвам, защото вече четох ревюта, които ми "спойлнаха" половината история. :)

  ReplyDelete
 2. Точно това исках да избегна, защото знам колко е ужасно :)

  ReplyDelete
 3. Вече се "покръстих", та нека споделя и моята гледна точка (малко не е на български, обаче) :)

  http://pair-o-eyes.blogspot.com/2009/05/star-trek-emotionally-compromised.html

  ReplyDelete